ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Înapoi

Filmul documentar „Martha Bibescu, Nimfa Europa” poate fi vizionat gratuit pe Youtube

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 12.31

Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” a anunțat lansarea filmului documentar „Martha Bibescu, Nimfa Europa”.  

Filmul retrasează etapele majore ale destinului prințesei Bibescu, prezentând publicului și numeroasele contexte și personalități politice și culturale ale Europei secolului al XX-lea.

Pelicula, la care s-a lucrat aproape doi ani de zile, conține imagini de arhivă și documente inedite din țară și din străinătate, dintre care unele sunt difuzate în premieră în România.

Filmul documentar poate fi vizionat gratuit pe canalul de Youtube.

„Dacă ar fi să fac un top trei lucruri pe care le pot vedea oamenii în film, pe primul loc aș pune faptul că o echipă a documentarului s-a deplasat în Franța, la Arhivele Naționale din Franța și a scos de acolo imagini în premieră despre Martha Bibescu. Pe locul doi aș zice că vorbim despre o înțelegere a istoriei României din acea perioadă dintr-o altă perspectivă, mai umană, dar, în același timp și mai încărcată de emoții. Și pe locul trei, aș zice că faptul că se fac astfel de documentare în România. Adică, să fim sinceri cu noi și să recunoaștem că filmele pe care le putem vedea acum sunt niște filme super comerciale, iar acest film e orice numai comercial nu, adică obiectivul era cu totul și cu totul altul, nu să înghesuie lumea să mănânce popcorn în timp ce se uită la film”, a spus antreprenorul Cristian China Birta.

Filmul documentar poate fi vizionat aici:


Sursa foto / video:  Asociatia Culturala Patrimoniu pentru Viitor

Radio România Actualități