Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pacienții cu Covid vor primi concediu medical doar după confirmare, iar remunerația va fi de 85%

Publicat: luni, 20 Noiembrie 2023 , ora 17.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Pacienții cu Covid-19 care au nevoie de repaus, vor primi concediu medical doar după confirmare, iar remunerația va fi de 85%, ca în cazul altor boli, nicidecum 100%, așa cum s-a procedat până de curând.

Este o măsură cuprinsă într-o ordonanță de urgență emisă în luna octombrie.

Alte precizări cu privire la modificările legislative am primit de la președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov, Ana Șestacova:

„Aceste concedii medicale, care să dădeau pe izolare, se puteau da retroactiv; au intrat în normalitatea concediilor medicale, ceea ce înseamnă că pacientul trebuie să vină repede la medicul de familie, astfel încât să nu depășească 24h, pentru că noi putem elibera aceste concedii conform legislației în vigoare strict cu 24h în urmă, nu 2-3 zile, pe când vechea legislație permitea timp de o lună de zile să putem elibera aceste concedii. Bineînțeles că este un impediment, în primul rând pentru asigurat, pentru pacient, pentru că dacă el este foarte bolnav și trebuie să stea acasă, nu are cine să vină la cabinet să-i rezolve problema cu concediile, cardurile fiind în legislație netransmisibile”.

Pe de altă parte, testările pentru Covid se vor face gratuit doar în spital sau la Serviciul de Ambulanță, nu în cabientul medicului de familie.
Camelia Vlad