Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Poiana Brașov rămâne fără substația de Ambulanță, chiar în pragul sezonului de schi

Publicat: sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 , ora 15.08
Sursa foto: Facebook / Serviciul de Ambulanță Județean Brașov
Sursa foto: Facebook / Serviciul de Ambulanță Județean Brașov

Actualizare:

Managerul SAJ Brașov, David Levente, susține că la solicitarea managamentului, substația poate să fie desființată și cel mai probabil acest lucru se va întâmpla, în condițiile în care nu se justifică prezența acesteia în stațiune, mai ales în extrasezon:

„O substație este un punct de lucru de unde pleacă echipajele în intervenție. În condițiile în care în Poiana Brașov există și o unitate de prim-ajutor a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, adică un echipaj SMURD, numărul solicitărilor în extrasezon este foarte redus și nu se impune prezența unui echipaj medical de urgență din partea Serviciului de ambulanță. Sigur, în perioada sezonului, un echipaj medical poate fi delegat din stația centrală, fapt pentru care nu se impune să existe acolo substație”.

În prezent, personalul care deservește substația din Poiana Brașov este detașat stației centrale Brașov, deci își exercită activitatea din stația centrală, adică intervine nu doar în stațiune, ci și în Brașov și împrejurimi.

................

Poiana Brașov rămâne fără substația de Ambulanță, chiar în pragul sezonului de schi.

Ambulanțierii brașoveni au aflat aseară că microstației din Poiană îi va fi suspendată activitatea pe o perioadă nedeterminată.

Asta înseamnă că echipajele medicale vor ajunge mai târziu la situațiile de urgență din stațiune, spune președintele grupei sindicale Solidaritatea Județeană SAJ Brașov, Georgiana Loredana Toflea:

„Dacă stăm să ne gândim la un număr mediu de intervenții pe zi, undeva la 15 - 20 de intervenții, da, noi suntem ajutați pe partea de Poiana Brașov și de colegii de la SMURD. SMURD-ul are în Poiana Brașov două echipaje de prim ajutor și noi o ambulanță cu asistent și ambulanțier. În urmă cu câțiva ani aveam gardă permanentă în perioadele de vârf de sezon, de sărbători, inclusiv cu medic. Asta va prelungi timpii de intervenție la caz, pentru că, știți și dumneavoastră, drumul de acces către Poiana Brașov, în perioadele de sezon este destul de aglomerat, este sinuos, cu curbe. Se prelungesc timpii, timpii de așteptare, timpii de intervenție la caz”.

Motivul închiderii este necunoscut, dar se vechiulează că întreținerea substației are costuri destul de ridicate.

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brașov nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Ruxandra Stoica