ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Răvășitul Oilor”, la Bran, la finalul săptămânii

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 18.28
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Pastramă, diferite tipuri de brânzeturi, mezeluri de casă și dulciuri tradiționale, pe toate le găsiți în acest sfârșit de săptămână la Festivalul Brânzei și al Pastramei, din cadrul sărbătorii tradiționale “Răvășitul Oilor” de la Bran.

Festivalul se va desfășura între 22 și 24 septembrie pe Platoul “Inima Reginei” de la poalele Castelului Bran.

Evenimentul este o oportunitate excelentă pentru vizitatori să descopere tradițiile și cultura culinară locală, să se bucure de arome și gusturi autentice și să se conecteze cu comunitatea locală.

“Este o sărbătoare tradițională a noastră, a brănenilor, când cei care au oi vin cu ele înapoi acasă, de la munte. Căutăm să arătăm tuturor și prin dansuri populare, și prin produse tradiționale faptul că oieritul încă este o tradiție în zona Bran – Moieciu și că păstrăm tradițiile locului. Vor fi 3 zile de sărbătoare. Sperăm ca bunul Dumnezeu să țină cu noi și vremea să fie frumoasă. Vor fi produse tradiționale, brânză, pastramă, cântece, muzică populară și voie bună, bineînțeles”, a spus primarul comunei Bran, Cosmin Feroiu.

Sursa foto: Radio România Brașov FM


Ruxandra Stoica