Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România va juca în compania Andorrei cu un public special

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 18.25
Sursa foto: Facebook / Echipa națională de fotbal a României
Sursa foto: Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Comisia de Disciplină a UEFA a judecat cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România - Kosovo, scor 2-0, disputat la 12 septembrie.

Forul european a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise. Capetele de acuzare formulate au fost afișarea și scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torțe și aruncarea de obiecte pe teren.

În urma sancțiunii, partida România - Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii.

Pe 12 septembrie România a învins Kosovo, scor 2-0, în grupa I de calificare la Euro-2024. Întâlnirea a fost întreruptă în minutul 18, după ce gruparea Uniți Sub Tricolor a arborat un banner inscripționat "Kosovo este Serbia" și a scandat acest slogan, iar arbitrul francez Delajod a suspendat meciul pentru "comportament discriminatoriu" trimițându-i și pe jucători la vestiare.

Adrian Susanu