Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salvamont Brașov vine cu recomandări pentru iubitorii drumețiilor pe munte la început de sezon rece

Publicat: duminică, 19 Noiembrie 2023 , ora 18.57
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Iarna și-a intrat în drepturi în județul Brașov atât în ceea ce privește condițiile meteorologice, cât și cu privire la peisajele care își taie răsuflarea.

Acestea din urmă sunt și cele care au scos din case mii de brașoveni. Unii s-au bucurat de primul săniuș din sezon și plimbări cu zăpada scârțâind sub picioare. În schimb alții au preferat traseele de munte. Pentru aceștia, Salvamont Brașov are câteva recomandări importante:

”Ținând cont de temperaturile scăzute și de stratul proaspăt de zăpadă depus, vă sfătuim să vă informați despre starea vremii înainte de a porni la drum, să vă deplasați doar pe trasee montane marcate și să folosiți doar haine și echipament adecvat sezonului de iarnă”.

De asemenea, salvatorii montani le transmit iubitorilor de drumeții pe munte și ce ar trebui să conțină rucsacul pentru o astfel de aventură: o geacă împotriva vântului și un polar, haine de schimb, lanternă frontală și baterii de rezervă, hartă, busolă, briceag multifuncțional, spray pe bază de piper, baterie externă pentru telefon, folie de supraviețuire, provizii de hrană, o sticlă de apă și un baton energizant.

Turiștii care se aventurează pe cărări de munte în sezonul rece ar trebui să aibă neapărat aplicatia Apel 112 instalată pe telefon, dar și aplicatia SALVAMONT.

Bianca Bucă