ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Slovenia extinde controalele la punctele de frontieră cu Croația și Ungaria

Publicat: sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 , ora 14.49
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că, potrivit deciziei Guvernului sloven, regimul de control la punctele de frontieră cu Republica Croația și Ungaria se va extinde până la data de 21 iunie, anul viitor.

Potrivit Agerpres, măsura este impusă de riscul de nivel mediu pentru Republica Slovenia și semnificativ pentru UE al amenințărilor teroriste.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet ljubljana.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”.

Radio România Brașov FM