Înapoi

Arest preventiv pentru 5 persoane în dosarul deschis pentru camătă, șantaj și proxenetism

Publicat: miercuri, 25 Octombrie 2023 , ora 23.30

Judecătoria Brașov a decis că 5 dintre cele 7 persoane reținute, ieri, într-un dosar penal deschis pentru camătă, șantaj, proxenetism și conducere fără permis de conducere vor petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Reamintim că marți, oamenii legii au desfășurat 16 percheziții în județele Brașov, Argeș, Prahova, Ilfov și în municipiul București.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, „în perioada ianuarie – octombrie 2023 opt persoane de sex masculin și o persoană de sex feminin cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani au înlesnit practicarea prostituției de către trei persoane de sex feminin și au obținut foloase patrimoniale consistente de pe urma practicării prostituției de către acestea”.

Una dintre persoane ar fi împrumutat bani în regim de camătă, percepând dobânzi de circa 20-40%.

Anumite persoane sunt bănuite că ar fi închiriat cu bună știință, în regim hotelier, apartamente în care se desfășurau activități de prostituție, iar alte două ar fi asigurat servicii de taximetrie, însă la tarife mai mari, mai spun procurorii:

„Au înlesnit practicarea prostituției de către persoanele de sex feminin prin transportarea la, respectiv de la clienți, cât și prin identificarea unor alți șoferi de taximetrie în acest sens. Mai mult decât atât, tarifele percepute pentru deplasări erau în mod vădit mai mari decât cele practicate în mod normal, tocmai în considerarea faptului că persoanele de sex feminin obțineau venituri consistente de pe urma practicării prostituției”.

17 oameni au fost conduși ieri la audieri.

Față de 9 persoane s-a pus în mișcare urmărirea penală.

5 dintre acestea vor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, iar alte două sunt sub control judiciar.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.

Pe același subiect: 16 percheziții într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni de camătă și proxenetism

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Radio România Brașov FM