Înapoi la: pagina principală

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Știri din actualitate

Reguli noi la examenul pentru obținerea permisului auto
Publicat: miercuri, 13 Martie 2024
Examenul teoretic pentru obținerea permisului auto poate fi dat oriunde în țară, nu numai în localitatea de domiciliu. 

Un nou film „Super Mario”
Publicat: miercuri, 13 Martie 2024
Shigeru Miyamoto și Nintendo anunță un nou film „Super Mario” pentru 2026. Primul film de animație despre instalatorul cu mustață, lansat în 2023, s-a clasat pe locul al doilea la box office-ul global și a încasat rețete de peste 1,36 miliarde de dolari, fiind lăsat în urmă doar de „Barbie”. 

O femeie de 103 ani, prinsă în timp ce conducea fără permis
Publicat: miercuri, 13 Martie 2024
Poliția italiană a tras pe dreapta o femeie de 103 ani, care circula fără permis de conducere și fără asigurare și care se numără, probabil, printre cei mai vârstnici infractori rutieri din toate timpurile, informează DPA. 

Violonista Ioana Cristina Goicea revine la Sala Radio
Publicat: miercuri, 13 Martie 2024
Vineri, 15 martie, alături de Orchestra Națională Radio o veți aplauda pe scena Sălii Radio pe violonista Ioana Cristina Goicea, care va interpreta Bartók - Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră.
ANM: Informare meteo de ploi și ninsori, până vineri dimineața
Publicat: miercuri, 13 Martie 2024
ANM a emis o informare meteo de precipitații, care a intrat în vigoare în această dmineață și va expira vineri, la ora 10.00.
S-a reîntors iarna, la munte
Publicat: miercuri, 13 Martie 2024
Drumarii brașoveni acționează cu peste 50 de utilaje de deszăpezire în mai multe zonele afectate de ninsoare.
Ghidurile de finanțare pentru Rabla Clasic și Rabla Plus au fost publicate în Monitorul Oficial
Publicat: marți, 12 Martie 2024
Astfel că, începând cu data de 19 martie, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.
Massif începe joi, în Poiana Brașov
Publicat: marți, 12 Martie 2024
Organizatorii le reamintesc celor care au bilete ce trebuie să știe înainte, dar și în timpul festivalului.
Ateliere de incluziune în lumea digitală pentru seniori, derulate de Fundația Regală Margareta a României
Publicat: marți, 12 Martie 2024
Fundația Regală Margareta a României lansează seniorilor invitația de a se înscrie în proiectul pilot "Conectăm Generații în lumea digitală", un demers inițiat și susținut de Fundația Vodafone, prin programul Hi Digital și derulat de Fundația Regală.
Violoncelistul Răzvan Suma interpretează Haydn la Sala Radio
Publicat: marți, 12 Martie 2024
Violoncelistul Răzvan Suma, cunoscut publicului din România mai ales ca urmare a turneelor sale naționale precum „Vă place Bach?”, „Vă place Brahms?”, „Vă place Tango?”, „Vă place Beethoven?” sau „Vă plaCello?”, revine pe scena Sălii Radio.
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, la Craiova, de miercuri
Publicat: marți, 12 Martie 2024
În perioada 13 – 17 martie, la Craiova, se va desfășura cea de-a 22-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.
Premiile Oscar 2024. Oppenheimer, marele câștigător. Lista completă
Publicat: luni, 11 Martie 2024
Oppenheimer, regizat de Christopher Nolan, cu Cillian Murphy în rolul principal, a fost marele câștigător la cea de-a 96-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Din 13 nominalizări, drama a obținut șapte trofee, inclusiv premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal și cel mai bun actor în rol secundar.

Eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice dintre România, Franța și Germania, la Castelul Peleș
Publicat: sâmbătă, 9 Martie 2024
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Castelul Peleș, un eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice între România și Republica Franceză și între România și Republica Federală Germania.
PNL Brașov și-a lansat astăzi candidații la 3 primării din județ
Publicat: vineri, 8 Martie 2024
La Zărnești, PNL o susține pe economista Sorina Pietroi, care momentan este consilier local. La Poiana Mărului, propus este Adrian Guran, în timp ce la Recea, propunerea PNL este Dănuț Miloșan.
Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetătorii sunt pasionați de cazul lui
Publicat: joi, 7 Martie 2024
Oamenii de știință de la Universitățile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nürnberg și Erlangen au publicat un studiu în "The Lancet Infectious Diseases".
„YOU+EU 2024”, la Radio România Brașov. Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din PE
Publicat: joi, 7 Martie 2024
Seria alegerilor din acest an se deschide în luna iunie, cu cele pentru Parlamentul European, comasate cu alegerile locale. Ce facem pentru ca tinerii să iasă la vot?
A fost descoperită o galaxie care era deja „moartă” când universul avea doar 5% din vârsta sa actuală
Publicat: joi, 7 Martie 2024
Telescopul spațial James Webb a contribuit, de la momentul la care a devenit operațional, în 2022, la descoperirea a numeroase surprize despre stadiile incipiente ale universului. 

Culoarea ochilor poate influența calitatea vederii
Publicat: joi, 7 Martie 2024
Potrivit unui studiu recent realizat în Regatul Unit, culoarea ochilor poate influența calitatea vederii într-un mediu cu lumină scăzută. Potrivit cercetătorilor, persoanele cu ochi mai deschiși la culoare au o vedere mai bună atunci când lumina este mai mică. 

Filmul „Libertate”, disponibil pe o platformă de streaming
Publicat: joi, 7 Martie 2024
Filmul “Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, este disponibil de acum pe Netflix, pentru abonații din România și Republica Moldova.
Turiști blocați în telecabina de la Bâlea Lac
Publicat: miercuri, 6 Martie 2024
Cinci turiști sunt blocați în telecabina de la Bâlea Lac, oprită la pilonul 2 de deasupra Cascadei și urmează a fi scoși de personalul operativ al telecabinei.