Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Filmul „Libertate”, disponibil pe o platformă de streaming

Publicat: joi, 7 Martie 2024 , ora 9.51
Sursa foto: captură video
Sursa foto: captură video

Filmul “Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, este disponibil de acum pe Netflix, pentru abonații din România și Republica Moldova.

Echipa de realizatori s-a aflat într-un turneu de promovare care a inclus peste 50 de localități din țară, printre care s-a numărat și Constanța, și Tulcea, anunță Radio România Constanța.

Spectatorii au avut atunci ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu, pe actorul Ștefan Iancu, dar și pe actorii Nicodim Ungureanu, Florentin Roman, Iulian Enache, Cătălin Bucur de la Teatrul de Stat Constanța și Nelu Serghei de la Teatrul „Jean Bart” Tulcea.

Pentru regizorul Tudor Giurgiu, una dintre mizele promovării filmului a fost să atragă în sălile de cinema cât mai mulți tineri. A fost o reușită, prin întâlnirile cu mii de liceeni, în proiecții speciale, cu discuții la final, pentru o lecție de istorie pe viu, pentru a-i face să înțeleagă de unde și cum s-a format lumea aceasta nouă în care ei trăiesc.

„Libertate” spune o poveste mai puțin cunoscută, întâmplată la Sibiu în timpul Revoluției Române. În haosul și panică generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent, care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili.

Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și Festivalul Cottbus.

Radio România Constanța