ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Înapoi

Lume, lume, se deschide Retro Marktplaz în inima Brașovului!

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 22.31

Fanfare din tot județul, ziar vintage, meșteșugari și costume de epocă. Toate vor putea fi văzute în "Retro Marktplaz".

Practic, în Piața Sfatului, se va simți farmecul epocilor pierdute în negura timpului. În perioada 22 - 24 septembrie, Breasla Meșeșugarilor din Țara Bârsei reînvie târgurile de odinioară. Este al doilea eveniment organizat de asociație în Piața Sfatului, după Târgul "Piața Veseliei" din 1 iunie 2023, când s-a înregistrat un număr record de vizitatori.

”Vă invităm, la acest sfârșit de săptămână, la Târgul Retro Marktplaz. Veți putea asculta muzica fanfarelor, dar și cea de petrecere și veți putea participa la ateliere făcute de meșteșugari. Vom avea proiecții, dar și un ziar cu fotografii vechi și informații inedite. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare să ne bucurăm împreună”, ne-a spus Alina Samoilă, președintele asociației.

În cadrul târgului organizat cu această ocazie, meșterii își vor prezenta produsele, iar micii producătorii își vor expune produsele.

Zilnic, fanfare din județ vor susține concerte, iar o trupă de dans își va prezenta spectacolul în haine de epocă.

De asemenea, printre târgoveți, domni și domnițe, va circula ziarul "vintage", cu fotografii vechi, informații inedite despre Piața Sfatului și reclame ale magazinelor și restaurantelor aflate aici în trecut.

Însă, în "Retro Marktplaz" modernismul își face simțită prezența, astfel pe un ledscreen vor fi proiectate imagini cu piața și clădirile, așa cum arătau ele în trecut, iar vizitatorii vor avea la dispoziție afișe cu coduri QR, cu ajutorul cărora vor putea citi, pe telefoanele mobile, istoria completă și bogat ilustrată a fiecărei case din Piața Sfatului.

Bianca Bucă