ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dezbateri pe teme de mediu la Brașov, pentru tranziția spre neutralitatea climatică

Publicat: miercuri, 6 Septembrie 2023 , ora 9.14
A treia ediție a Forumului Orașelor Verzi, evenimentul dedicat politicilor de mediu, a adus la Brașov reprezentanți ai peste 60 de administrații locale din 14 țări, pentru dezbateri, schimb de bune practici și modele în domeniul sustenabilității. Tema principală a discuțiilor este setarea viitoarelor politici de mediu pentru tranziția spre neutralitatea climatică. 

 „Avem exemple de bune practici, avem orașe care au câștigat titlul de «capitală verde europeană» de la care ne putem inspira, avem primari, avem city-manageri, avem arhitecți șefi, avem specialiști din administrația publică pe ateliere separate și discutând probleme care țin de provocările actuale ale orașelor din România. Este foarte important să continuăm în direcția aceasta. Ne-am propus încă de la prima ediție să fim un reper în domeniul evenimentelor de sustenabilitate din România și cred că acum, la a 3-a ediție, putem spune că am reușit. Forumul orașelor verzi există pe harta sustenabilității românești și mă bucur că avem o participare atât de largă”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban. 

Printre partenerii acestui eveniment se numără Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care a fost reprezentat de secretarul de stat Sorin Banciu. Oficialul a revenit la Brașov cu un mesaj: 

„În primul rând, am venit cu un mesaj de susținere acestui gen de inițiative, care sunt niște forumuri de discuții, dar care la finalul lor trebuie să ajungă la niște decizii și la niște soluții ca această tranziție verde să se întâmple în orașe (...) Însă, dincolo de dezbateri și dincolo de schimbul de experiență, e nevoie de decizii concrete, e nevoie de implicare a cetățenilor în identificarea soluțiilor care sunt aplicabile unui oraș ca Brașovul. Să vedem care sunt problemele reale de mediu ale Brașovului, să le rezolvăm pe acestea, pentru că un oraș verde nu este compatibil cu un management al deșeurilor defectuos, cu probleme de poluare a aerului, cu dosare de infringement care încă nu sunt închise”. 

Printre vorbitorii prezenți la această conferință sunt și reprezentanții a două orașe declarate capitale verzi europene, Ljubliana și Grenoble. Aceștia au prezentat modul în care au reușit să-și transforme orașele în unele prietenoase cu mediu, iar comunitățile lor au devenit parte a acestei schimbări.
Camelia Vlad