ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Activități cu ocazia Săptămânii Protecției Civile, în școlile din Brașov

Publicat: joi, 22 Februarie 2024 , ora 15.51

Numită și „arma celor aflați în nevoie”, sub deviza Cu viața mea, apăr viața, Protecția Civilă este o componentă a sistemului securității naționale și reprezintă un ansamblu integrat de activități specifice, măsuri și sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar și de informare publică, planificate, organizate și realizate, în scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență, conflictelor armate și înlăturării operative a urmărilor acestora și asigurării condițiilor necesare supraviețuirii persoanelor afectate.

În acest context, anual Săptămâna Protecției Civile este marcată cu activități de instruire, de conștientizare, dar mai ales de prevenire a comunităților asupra situațiilor de urgență care pot apărea și a comportamentului în cazul acestora.

Cu această ocazie, pompierii brașoveni au susținut, în decursul acestei săptămâni, activități informativ-educative în domeniul situațiilor de urgență, elevilor din cadrul mai multor școli din județul Brașov.

Acordarea primului ajutor, modul de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență, prezentarea tehnicii și a echipamentelor specifice, a misiunilor executate de pompierii militari și, nu în cele din urmă, prezentarea profesiei de salvator și a programului de voluntariat, au fost temele abordate în cadrul sesiunilor de instruire.

De asemenea, exercițiile de evacuare efectuate constituie un pas important în educarea școlarilor asupra comportamentului în situații de urgență.

Astfel de activități se organizează frecvent, atât la sediul detașamentelor de pompieri din județ, cât și în instituțiile de învățământ, urmărindu-se cu precădere conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile specifice județului nostru și modul de comportare în diferite situații de urgență.

Marian STOICA