Călător pe unde și oriunde Înapoi la: Emisiuni

Călător pe unde și oriunde – Ediția 76. Despre Noaptea Învierii - Sărbătoarea speranței și a bucuriei, cu părintele Constantin Necula

Publicat: Sâmbătă, 1 Mai 2021 , ora 15.03

Astăzi avem o ediție specială "Călător pe unde și oriunde". Mai sunt doar câteva ore până când clopotele vor anunța Învierea Domnului, iar flacăra speranței ne va călăuzi pașii spre "mai departe". Alături de noi este părintele profesor Constantin Necula, care ne vorbește despre așteptări, credință și despre aventurile sale în orașul de la poalele Tâmpei.

Părintele are și un mesaj pentru brașoveni, cu gândul la șcheienii cu care a copilărit: "Șcheiul este un fel de rai al amintirilor pentru foarte mulți dintre noi, dar este și un vârf de lance în afirmarea identității noastre naționale, iar asta nu trebuie uitat!", spune părintele Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Andrei Șaguna" din Sibiu.

În această ediție specială aflați și când va putea fi vizitată iar Prima Școală Românească (închisă cu un an în urmă din cauza pandemiei), de lângă Biserica Sf. Nicolae, edificiu de mare însemnătate pentru comunitatea brașoveană. Stăm de vorbă cu directorul muzeului, părintele Sebastian Pârvu.

Sumarul ediției: * Interviu cu părintele Constantin Necula * Parada junilor 2021 * Despre (re)deschiderea Muzeului "Prima Școală Românească", cu directorul muzeului, părintele Sebastian Pârvu

Camelia Vlad