ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Artă contemporană, la Casa Mureșenilor

Publicat: duminică, 22 Octombrie 2023 , ora 20.14
Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor Brașov
Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov găzduiește o expoziție de artă contemporană, la care expozanți sunt șapte artiști bucureșteni.

Expunerea a fost propusă de artista bucureșteană Bianca Ioniță în urmă cu un an, dar a ajuns abia acum în sălile muzeului brașovean.

"O expoziție foarte frumoasă, zicem noi. De la București, <<Paradisul terestru>>, o reîntoarcere a omului în natură, o regăsire a lui și o salvare legată de ce am trecut noi în pandemie și nu numai", ne-a spus muzeograful Ovidiu Savu.

Este vorba despre lucrări abstracte, iar artistul Vlad Iulian Fodor ne este ghid:

"Prin lucrările mele vorbesc despre redescoperirea și reconectarea cu rădăcinile noastre, conexiunea dintre tot și toate, oglinzi în oglinzi, într-o lume fractalică".

Pentru că este o expoziție de grup, fiecare artist a trebuit să facă o selecție foarte strictă a lucrărilor pe care să le prezinte. Cu șapte lucrări este prezentă și Bogdana Contraș:

"Ca tehnică, picturile mele sunt ulei pe pânză. Ca și tematică, eu sunt inspirată de natura, zic sălbatică, frumoasă, cu lacuri, cu păsări, cu flori, copaci de toamnă, de vară".

Expoziția va rămâne în sălile Muzeului Casa Mureșenilor până în 28 noiembrie.

Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

Sorin Țîrcă