Battle of the bands Înapoi

”BATTLE OF THE BANDS”. Bogdan Dragomir, președintele juriului "Battle of the Bands", Ediția I

Publicat: joi, 7 Decembrie 2023 , ora 18.04
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Președintele juriului "Battle of the Bands", Ediția I, este absolvent al Conservatorului "Ciprian Porumbescu" din București, fost director de programe muzicale de radio și televiziune, fost artist liric și solist al Corului Național de Cameră MADRIGAL și una dintre vocile Radio România inconfundabile.

Este o onoare să-l avem avem alături de noi pe Bogdan Dragomir, realizator de emisiuni și coordonator de programe pentru Radio România Regional, membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

"Am fost si voi ramâne toată viața artist și muzician. După absolvirea conservatorului, promotia 1988, din anul 1993, am parcurs toate etapele de ucenicie în radio si în televiziunea particulară, de la reporter la director. Din anul 2000, nu doar că am devenit realizator de emisiuni si coordonator de programe pentru Radio România Regional, ci și coordonator de proiecte artistice muzicale, în special pentru copii, organizator si coordonator din partea Radio România Regional, împreună cu colegii mei de la Studiourile Regionale, al celor mai importante festivaluri naționale de creație si interpretare, tabere de film și de fotografie", povestea la un moment dat Bogdan Dragomir.

Ca artist liric, solist vocal și instrumentist, în perioada 1977 - 2000, a parcurs, împreună cu formațiile din care a făcut parte (Ansamblul folcloric "Românașul", Grupul Coral "SONG", Quintetul vocal "LUCHIAN", Corul Național de Cameră "MADRIGAL", "ROMANTIC GROUP"), un repertoriu deosebit de vast, de la capodopere ale Renașterii europene, muzică bizantină, muzică clasică și muzică contemporană românească și universală, până la muzică populară și muzică pop sau negro spirituals. În acest context, a susținut peste 1.500 de concerte în toată lumea, din România și SUA până în aproape toate țările europene, dar și în Coreea de Nord sau Japonia.

A fost director artistic al Casei de discuri "Intercont Music", dar și Tour manager pentru artiști renumiți.

În perioada 2000 - 2001 a coordonat întreaga activitate redacțională a Studioului Public Regional RADIO BUCUREȘTI, realizând totodată reportaje și interviuri cu personalități ale muzicii pop românești și străine din timpul Festivalului Internațional "Cerbul de Aur" de la Brașov.

Este unul dintre cei mai apreciați jurați din țară, fiind parte a comisiilor de jurizare din cadrul celor mai cunoscute festivaluri de muzică, însă este renumit și pentru exigența și obiectivitatea sistemului său de notare a prestațiilor artistice.

Bianca Bucă