Battle of the bands Înapoi

”BATTLE OF THE BANDS”. Dreamers, trupa care reprezintă Târgoviște în competiția de la Brașov

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 10.40
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Pentru ei, muzica reprezintă un refugiu. Au între 13 și 18 ani și sunt produsul exclusiv al Centrului de Arte "Carmina Burana". Împreună sunt trupa DREAMERS, cea care va reprezenta orașul Târgoviște în "Battle of the Bands" din 12 Decembrie.

Trupa a fost înființată anul acesta, iar debutul și l-a făcut în cadrul evenimentului Zilele Municipiului Târgoviște din luna septembrie. Toți cei cinci membri au studiat de la zero instrumentele la care cântă exclusiv în cadrul Centrului de Arte "Carmina Burana" Târgoviște care se îndreaptă spre un deceniu de activitate.

"Muzica pentru noi este o pasiune, este hobby-ul care ne aduce împreună, este modalitatea prin care ne afirmăm în societate. Ea este cea care ne conectează pe toți indiferent de diferențele dintre noi", ne-au spus membrii trupei DREAMERS.

Pe scena Centrului Cultural Reduta, o vom vedea la tobe pe Miruna. Ea are 16 ani și este elevă la Liceul Teoretic "Ion Heliade Rădulescu". Îi place să călătoresc, dar are și o pasiune inedită, colecționează obiecte de dimensiuni mici. Alături de ea va fi și Edi, în vârstă de 13 ani, la chitară, dar și Alexandra (18 ani), atât la chitară, cât și voce. Aceasta din urmă ne-a spus că îi place să se înconjoare de muzică. Este elevă la Liceul Teoretic "I.C. Vissarion Titu" și îi place să citească, să compună, dar și... lucrul manual.

Tot din trupa DREAMERS face parte și Daria, în vârstă de 15 ani, care cântă la chitară bass. Este elevă la Liceul de Artă "Bălașa Doamna din Târgoviște", se refugiază în muzică, iar în timpul liber joacă baschet, dar se relaxează și cu jocurile video. La chitară și voce, îl vom asculta și pe Radu (13 ani). Este elev la Școala Gimnazială "Ioan Alexandru Brătescu Voinești" din Târgoviște și se relaxează prin muzică, însă îi place munca de echipă așa că a ales ca în timpul liber să joace baschet.

"Contează foarte mult ca membrii trupei să se înțeleagă bine, să aibă aceleași gusturi muzicale, să împartășească aceleași valori. Chiar și vârsta poate fi un criteriu. Contează managementul trupei și felul în care coordonatorii știu să dea o direcție bună, să motiveze și să creeze contexte de afirmare, iar atunci când scapi de emoții și reușești să te conectezi cu publicul, primești energie din partea lui și oferi la rândul tău vibrația ta. Am primit reacții pozitive din partea publicului de fiecare dată ceea ce ne face să credem că suntem pe drumul cel bun", ne-au mai spus cei de la Dreamers din Târgoviște.

Dacă vreți să îi susțineți în cursa pentru Trofeul Publicului, îi puteți vota aici:

Dacă vreți să le urmăriți întrega prestație muzicală cu care au intrat în competiție, dați click aici:

Bianca Bucă