Battle of the bands Înapoi

”BATTLE OF THE BANDS”. GLAS, adolescenții care se exprimă prin muzică de la cele mai fragede vârste

Publicat: duminică, 3 Decembrie 2023 , ora 22.54
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Au participat la multe evenimente, dar sunt pentru prima oară în această formulă pe scena unui concurs dedicat trupelor. Trupa "GLAS", formată din adolescenții Daria și Claudiu, și-a început activitatea relativ recent când ambii au constatat că au aceeași pasiune, muzica.

"Frumoasa poveste a trupei noastre începe în copilărie, când, separat, fiecare dintre noi și-a descoperit pasiunea pentru muzică. Destinele noastre s-au intersectat în același liceu, iar prietenia dintre noi a evoluat puternic. Descoperirea pasiunii comune pentru muzică a devenit catalizatorul formării trupei. Povestea noastră continuă să se dezvolte în fiecare acord și vers, iar muzica, pentru noi, reprezintă lumina din viața noastră și armonia din haosul vieții cotidiene. Fiecare notă devine o poveste, brodată cu nuanțe de trăiri și amintiri, în care răsare melodia inconfundabilă a propriei noastre călătorii", ne-au spus cei de la GLAS.

Pregătesc fiecare piesă în stilul lor, însă rezultatul final i-l prezintă profesoarei lor Andrada Mureșan, pentru sugestii și eventuale retușuri. Cei mai mare susținători ai lor sunt, bineînțeles, părinții și prietenii, sprijinul acestora oferindu-le motivație și curaj.

"Credem că secretul în ceea ce privește modul de funcționare al unei trupe depinde de fiecare în parte. Spre exemplu, pentru noi, ceea ce ne face să <<funcționăm>> este conexiunea pe care am format-o în timp, dar și respectul reciproc, creativitatea și o viziune comună asupra muzicii. De asemenea, relaționarea cu publicul este esențială, având un impact semnificativ asupra succesului unei trupe. Din experiențele personale, am observat ca trupa noastră reușește, în special prin creații proprii, să ajungă la inimile celor din public", ne-au mai spus membrii trupei "GLAS" pe care îi veți putea asculta și vedea pe 12 Decembrie, pe scena Centrului Cultural Reduta, la Secțiunea Folk din cadrul competiției muzicale "Battle of the Bands".

Dacă vreți să îi susțineți în cursa pentru Trofeul Publicului, îi puteți vota aici:

Pentru a vedea întregul lor moment muzical cu care au intrat în concurs, dați click aici:

Bianca Bucă