Battle of the bands Înapoi

”BATTLE OF THE BANDS”. LarryEmma, este trupa mezină a Secțiunii Folk și mizează pe chimia pe care o au cu publicul

Publicat: sâmbătă, 2 Decembrie 2023 , ora 16.23
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mizează atât pe chimia dintre ele, cât și pe cea pe care o au deja cu publicul deși sunt o trupă aflată la început de drum.

Trupa de folk LaryEmma a luat naștere la începutul lunii noiembrie a acestui an când Larisa Andreea Mureșan căuta o fată care să o acompanieze la chitară. Muzica a fost cea care i-a adus-o alături pe Emma Gabriela Moroșanu. Astfel s-a închegat nu doar o trupă care încă de la prima apriție, pe 11 noiembrie, în cadrul Festivalului Concurs Național de Creație si Interpretare Muzica Folk "Toamna Baladelor" din București, a obținut Locul I, ci s-a legat și o prietenie frumoasă.

Amândouă au 12 ani. Larisa (voce) este elevă în clasa a VI-a în Râșnov, dar pregătirea muzicală o face la Clubul Copiilor Râșnov, sub îndrumarea profesoarei Angela Hociung. Emma (chitară și voce) este tot în clasa a VI-a, dar la Liceul Vocațional de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov, iar pregătirea muzicală o face la Palatul Copiilor Brașov sub îndrumarea profesorului Ioan Pancea.

"Primii noștri susținători și sprijin sunt părinții care fac totul posibil ca noi să ajungem la repetiții, atât la cele individuale, cât și la cele comune. Acestea din urmă sunt mai dificile deoarece nu avem același orar la școală și ne rămân, în general, doar weekend-urile să repetăm împreună", ne-au mărturisit cele două.

În ceea ce o privește pe Emma, aceasta este câștigătoarea Ediției I a competiției Radio România Brașov FM, "Vocea de Radio" și absolut tot ce o înconjoară este legat de muzică, iar Larisa îi împărtășește din plin pasiunea.

"Primul nostru secret este că zâmbim mult și ne face plăcere să cântăm împreună. Chiar simțim că ne potrivim foarte bine. Avem o comunicare a noastră în timp ce cântăm. Acest detaliu a fost apreciat și ni s-a spus de către juriul unei competiții muzicale că avem o <<relatie>> frumoasă pe scenă. În ceea ce privește comunicarea cu publicul, credem că, în primul rând, trebuie să îți facă plăcere să urci pe scenă, apoi să își placă ceea ce cânți, apoi să încerci să te conectezi cu publicul ca să poată simți starea pe care noi o transmitem prin muzică. Bineînțeles, dacă publicul se simte bine când noi cântăm atunci reușim să luăm și noi din energia lui și e foarte plăcut acest sentiment", ne-au mai spus Emma și Larisa, care abia așteaptă să urce pe scena primei ediții "Battle of the Bands", la Secțiunea Folk, pe 12 Decembrie, la Centrul Cutural Reduta.

Trupa LarryEmma poate fi votată aici:

Dacă vreți să le ascultați întreaga prestație cu care au intrat în concursul ”Battle of the Bands”, puteți să intrați aici:

Bianca Bucă