Battle of the bands Înapoi

”BATTLE OF THE BANDS”. Zinphony Band, au între 10 și 13 ani, dar ascultă muzică veche și bună

Publicat: sâmbătă, 2 Decembrie 2023 , ora 18.02
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Au între 10 și 13 ani, dar ascultă The Beatles, Queen, ABBA sau Tina Turner. Sunt 5 în total și studiază toți la Liceul Teoretic "Ioan Pascu" din Codlea, Secția Germană. Împreună sunt Zinphony Band, mezinii Secțiunii Pop - Rock.

Ei sunt dovada faptului că orice vis poate deveni realitate, chiar și unul exprimat atunci când ești în clasa... a III-a. Este și cazul lui Raul (toboșar) care cu ”experința” vârstei i-a spus Petrei, cu vreo câțiva anișori mai mare decât el, că ea va fi solista trupei lui. Așadar, avem deja toboșarul visător și vocea trupei, la care se adaugă Ana, blonda de la clape, care odată venită la Clubul Copiilor din Codlea devine și prietena lor.

Păi, ce nu face o mama pentru visul băiatului (toboșarul n.r.) ? Simplu! Pune și casa la dispoziția celor trei care aveau totuși atât de multă nevoie de ghidare. Ei bine, așa intră în scenă Norbert, un fost elev al profesorului Ioan Pancea din Brașov, un tânăr sclipitor în ale muzicii. Acesta acceptă provocarea de a-i reuni într-o trupă, integrându-i rapid în grup și pe Anita, zisă și minunea creață de la bass, dar și pe Robert, surpanumit băiatul sensibil de la chitară.

De atunci, a trecut aproximativ un an, iar cei cinci se întâlnesc o dată pe saptămână, acasă la unul dintre membrii trupei.

"Așteptăm mereu cu nerăbdare să ne vedem chiar dacă uneori e dificil deoarece fiecare dintre noi are multe activități extrașcolare, iar Norbi are și el loc de muncă. Lăsăm totul când e vorba să ne vedem și să repetăm. E o bucurie fiecare întalnire și totodată și un prilej de joacă, căci, totuși, suntem niște copii! Știm că muzica unește oamenii, lucru dovedit și în formarea grupului Zinphony. Este cel mai la îndemână mijloc de comunicare între noi, membrii grupului", ne-au mărturist cu entuziasm membrii trupei mezine a competiției ce se va desfășura pe 12 Decembrie, la Centrul Cutural Reduta.

Fiecare dintre membrii tinerei trupe studiază și individual, iar cei mai mari susținători sunt părinții lor care la rândul lor au visat, cândva, să facă parte dintr-o trupă. Care este rețeta trupei? Ne spun chiar membrii ei:

"Se iau cinci perechi de părinți dispuși să facă orice pentru copiii lor, se presară cu Norbert din belșug, o bucată de cameră pentru repetiții, scule (cabluri, mixer, tobe, microfoane, chitări, clape), vecini înțelegători, multă voie bună, înțelegere, respect reciproc și bucuria de a cânta muzică bună".

"Battle of the Bands" ar putea fi rampa lor de lansare pentru că este prima lor apariție scenică în această formulă.

"Am înțeles că cel mai important aspect pentru a avea succes este să transmitem mesajul din suflet, publicul simte când cânți pentru el", ne-a spus Petra, solista trupei care, deși are doar 13 ani, are o experință vastă în ceea ce privește aparițiile, premiile și festivalurile de muzică și își dorește foarte mult ca și colegii ei să simtă emoția autentică a scenei și a publicului.

Pentru Trofeul Publicului, îi puteți vota aici:

Pentru a asculta întreg momentul muzical cu care s-au înscris în competiție, intrați aici:

Bianca Bucă