Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Burse pentru tinerii pianiști talentați cu resurse financiare limitate

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 15.55
Sursă foto: RRA
Sursă foto: RRA

Burse pentru tinerii pianiști talentați, cu resurse financiare limitate. Le oferă Asociația MusicATempo, care anunță o selecție în 23 martie, de la ora 17.00, la Sala Patria, în cadrul unui eveniment în care vor performa copiii calificați în această etapă.

Programul de burse este construit pentru a oferi susținere tinerilor pianiști talentați din România cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, oferindu-le oportunități de dezvoltare și încurajându-i să-și urmeze pasiunea pentru muzică. Directorul de comunicare al Asociației, Ioan Dragoș Dimitriu, ne oferă detalii.

Ne-am propus să îi susținem pe acești tineri, o să fie șase tineri care vin din întreaga țară și care au trecut, deja, de două etape de selecție și vor intra în ultima etapă, în data de 23 martie, când vor susține, pe scena Filarmonicii Brașov, un scurt recital. În deschiderea recitalului o să cânte și câștigătorul ediției anterioare Muzica Tempo, de anul trecut. Programul Muzica Tempo a fost fondat de către Maria Coffino, o persoană cu expertiză în educație, business administration și antreprenoriat, licențiată în Litere la Universitatea din București și master în piano performance la Conservatorul din San Francisco, California. Și de către Corina Ibănescu, pianistă și profesorul universitar la Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov”.

Juriul este alcătuit din pianiștii Horia Mihail, Corina Ibănescu și Ioan Dragoș Dimitriu. Intrarea este liberă, evenimentul fiind deschis și publicului.

Adina CHIRVASĂ