Știri din politică Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Candidează Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024?

Publicat: marți, 21 Noiembrie 2023 , ora 15.28
FOTO: Facebook / Mircea Geoană
FOTO: Facebook / Mircea Geoană
După un turneu oficial prin țară, fiind prezent recent și la Brașov, cu ocazia aniversării Zilei Vânătorilor de munte (3 noiembrie), secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și-a anunțat astăzi, indirect, candidatura la alegerile prezidențiale din România, în 2024. 

Printr-o postare pe cea mai populară rețea de socializare, Mircea Geoană i-a invitat pe români „să țină aproape”, deoarece urmează să facă un anunț despre „o viziune sănătoasă și ambițioasă pentru România”. În opinia politicianului viitorul românilor „trebuie reproiectat pe baze reale, pe nevoi concrete, pe termen scurt, mediu și lung”. 

Redăm o parte din mesajul lui Mircea Geoană: „Viitorul României a intrat în criză de timp. De zeci de ani plutește în ceață și cam atât. Viitorul României trebuie reproiectat pe bază reale, pe nevoi concrete, pe termen scurt, mediu și lung. Trebuie cântărit inginerește, cu rigla, cu balanțq, cu compasul, cu aparatură aplicată, cu luciditate și, mai ales, cu o bună cunoaștere a materiei. Dragi prieteni, vă invit să țineți aproape, fiindcă zilele următoare voi face un anunț strâns legat de o viziune sănătoasă și ambițioasă pentru România”

Potrivit sondajului de opinie INSCOP Research realizat recent la nivel național, care a vizat candidații la alegerile prezidențiale din 2024, pe primul loc în opțiunile celor care au optat pentru un candidat și au declarat că merg sigur la vot se află Mircea Geoană, ca independent, cu peste 27%. Pe locul al doilea se află Marcel Ciolacu – (susținut de PSD și PNL) cu aproximativ 24%, iar pe locul trei se află George Simion (AUR) cu aproape 19%. 

Mircea Geoană a candidat la alegerile prezidențiale din 2009. El a pierdut la un scor strâns în fața lui Traian Băsescu, după ce contracandidatul său a dezvăluit că Geoană a fost în vizită la controversarul afacerist de la acea vreme, Sorin Ovidiu Vîntu, cu o seară înainte de dezbaterea politică premergătoare scrutinului doi al alegerilor prezidențiale. Totuși, în seara alegerilor, Mircea Geoană a fost declarat câștigător de exist-poll-uri, însă, în ziua următoare, avea să afle că, de fapt, fusese învins de Traian Băsescu.
Radio România Brașov