Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concert Requiem de Gabriel Fauré, pe 22 martie, la Biserica Greco-Catolică „Sfântul Petru” din Brașov

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 17.41
FOTO: Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov
FOTO: Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov

Centrul Muzical al Universității Transilvania din Brașov vă invită la un nou concert din cadrul stagiunii de 2023-2024, eveniment care evocă solemnitatea și reflectarea perioadei premergătoare Paștelui.

Programul concertului constă dintr-o lucrare de referință în cadrul repertoriului vocal-simfonic, care promite să fie un omagiu adus moștenirii de durată a uneia dintre cele mai venerate lucrări din literatura corală.

Requiemul op. 48 de Gabriel Faure este remarcat pentru caracterul lui afectuos și senin demonstrând evoluția și maturitatea artistică a compozitorului. Inspirat din cântul gregorian, Faure învăluie Requiemul cu o frumusețe atemporală, caracterizată de melodiile sale eterice și rezonanța spirituală profundă.

Aflați sub bagheta dirijorului Traian Ichim, concertul va fi susținut de Orchestra de cameră a Universității Transilvania, Corul ASTRA și Corul Facultății de Muzică, dirijați de Ioan Oarcea, și soliștii, soprana Mădălina Bourceanu și baritonul Alexandru Chiriac.

Evenimentul muzical va alea loc în data de 22 martie, ora 19.00 la Biserica Greco-Catolică „Sf. Petru” Brașov, strada Zizinului 24/A. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Concertul va putea fi urmărit live pe pagina Universității Transilvania din Brașov, www.unitbv.ro și pagina de Facebook a Centrului Muzical https://centrulmuzical.unitbv.ro/

Radio România Brașov