ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Creșa nr. 10 din Coresi, Tractorul, stă și acum închisă

Publicat: luni, 6 Noiembrie 2023 , ora 13.03
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Creșa nr. 10 din Coresi, Tractorul, stă și acum închisă, deși lucrările au fost încheiate de mai bine de două luni.

În a doua jumătate a lunii august, reprezentanții municipalității brașovene anunțau deschiderea înscrierilor pentru această unitate, prima construită în cartier, în ultimii 50 de ani.

Înscrierile s-au încheiat, activitățile la cele 9 creșe de stat din oraș au început, dar copiii înmatriculați la 10 stau acasă cu părinții, care sunt nemulțumiți.

Una dintre mămici ne povestește că inițial a prins loc la o altă creșă de stat din oraș, după un an pe lista de așteptare.
Auzind că va fi deschisă creșa 10, a retras copilul de la aceea și l-a înscris în Tractorul:

„După ce s-a terminat perioada de înscriere, nu ni s-a dat niciun fel de termen de deschidere a unității. Așadar, copiii figurează înscriși în sistem, însă efectiv nu frecventează niciun fel de unitate. De fiecare dată când sunăm suntem informați că la început nu exista personal suficient pentru deschiderea unității, acum ni se spune că le lipsește un aviz, dar nu știm de ce natură este acel aviz. În acest moment nu luăm în considerare varianta creșei private pentru că nu ne permitem acest lucru”


Reprezentanții serviciului care gestionează creșele de stat din oraș au precizat că procedurile pentru deschiderea unității sunt în derulare. Însă, o dată pentru deschiderea ei oficială nu este cunoscută.

„În 02.11.2023, Creșa Brașov a primit referatul pe specialități de la proiectant. În aceeași zi, noi am înaintat comunicarea privind încheierea execuției lucrărilor și o solicitare privind desemnarea reprezentantului în comisia de recepție la terminarea lucrărilor, atât către Inspectoratul Județean în Construcții Brașov, cât și către Primăria Brașov. Doresc să vă menționez faptul că Creșa Brașov a făcut toate demersurile, conform competențelor deținute de noi, pentru deschiderea structurii Creșei Nr. 10, situată pe strada Camil Petrescu, nr. 9B”, a precizat directorul Creșa Brașov, Georgiana Buta.

Creșa din Tractorul are o capacitate de 64 de locuri, pentru 5 grupe de copii și a costat 8 milioane de lei.
Lucrările la ea au început din mai 2022 și s-au încheiat în această vară.

Situația ei este similară cu cea a creșei 9, de pe strada Apollo, care a stat și ea luni bune cu lacătul pe ușă, anul trecut, deși lucrările fuseseră încheiate.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Adina Chirvasă