ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu antena 5G în ședința Consiliului Local

Publicat: marți, 31 Octombrie 2023 , ora 15.27
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Cu antena 5G în ședința Consiliului Local.

Mai mulți locuitori dintr-un bloc de pe strada Bobului, din Bartolomeu au venit astăzi, în ședința de plen pentru a cere ajutorul edilului Allen Coliban în cazul instalării unei antene 5G pe un bloc.

Oamenii acuză că lucrările au început fără să fi fost obținut acordul tuturor locatarilor din blocul respectiv, care are două scări.

Antena este pe blocul din scara vecină și este a doua în zona respectivă.

“Blocul care este acolo are două scări, cu două asociații, însă acel bloc are lucruri comune. Cei din scara cealaltă sau constructorul nu ne-au atenționat, nu ne-au cerut nicio aprobare. Ne-am trezit dintr-o dată cu antenă. Antena de care vă aminteam, pe care o mai avem în cartier de vreo 40 de ani este la vreo 50 - 60m de noi. Antena asta ne mai trebuia. Anul trecut s-au făcut măsurători. Cineva a făcut măsurători la antena cealaltă, în 10 puncte, și s-au găsit până la de cinci ori crescute radiațiile. Pur și simplu nu ne-a întrebat. Putea să ne întrebe. Suntem parte comună, scara cealaltă. De aia am venit la dumneavoastră, să vă cerem ajutorul”, a spus un locatar de pe strada Bobului.

Primarul Allen Coliban a precizat că va solicita serviciului Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale să efectueze verificări în ceea ce privește legalitatea derulării lucrărilor și va transmite sesizări și autorităților cu rol în protecția sănătății publice pentru a efectua măsurătorile necesare pentru nivelul de radiații în zonă.

Reamintim că Radio România Brașov a prezentat acest subiect săptămâna trecută.

Mai multe, aici: Construcție începută pe un bloc de pe str. Bobului, mărul discordiei între locatari

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Adina Chirvasă