Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cursuri gratuite de educație financiară pentru liceeni

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 13.16
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Cursuri gratuite de educație financiară pentru liceeni, pregătite de liceeni împreună cu o companie și Asociația Brașovul Altfel. Acestea au început deja la Liceul Andrei Mureșanu, unde au participat 26 de tineri din clasele a XI-a și a XII-a.

Cursul „Shape you future” ar putea fi derulat și la alte unități liceale, unde există interes.

Seminariile se derulează săptămânal, pe parcursul a trei luni, după cum a explicat reprezentantul Consiliului Județean al Elevilor Brașov, Filip Năstase:

„Acest proiect a început din dorința noastră, cât și a partenerilor din acest proiect, să aducem educația financiară în rândul elevilor. Am vrut să facem asta pentru că, din păcate, nu prea are loc în majoritatea școlilor de la noi din județ și nu există o astfel de materie în programă, dar în același timp, fiecare elev are nevoie de aceste cunoștințe pentru a-și administra finanțele. În primă instanță, am avut discuții cu liceele, apoi, împreună cu cei de la Profit Point mergem și avem o prezentare în școli și, dacă ni se de aprobarea direcțiunii și există elevi doritori în acele școli, începem efectiv programul”.

Cursul „Shape you future” este continuarea unui seminar care a avut loc anul școlar trecut, la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și care s-a bucurat de succes în rândul tinerilor.

În acest an școlar, tinerii ar vrea să ajungă în minim trei licee.
Adina Chirvasă