Știri din muzică Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ed Sheeran, la chitară în sala de judecată

Publicat: vineri, 28 Aprilie 2023 , ora 10.36
Sursa foto: Facebook / Ed Sheeran
Sursa foto: Facebook / Ed Sheeran

Ed Sheeran a cântat la chitară, joi, într-o sală de judecată a unui tribunal din New York, în timpul desfășurării unui proces în care este acuzat de plagiat.

După ce a câștigat un alt proces la Londra, anul trecut, starul pop britanic trebuie să răspundă din nou în fața justiției acuzațiilor de plagiat aduse de moștenitorii producătorului american Ed Townsend, care a compus împreună cu Marvin Gaye melodia „Let's get it on”.

În timpul procesului, relatează Agerpres, muzicologul citat de acuzare a declarat că progresia acordurilor celor două melodii este aproape similară, ceea ce l-a determinat pe cântărețul britanic să-și scoată chitara în sala de judecată pentru a demonstra că acordurile din piesa lui Marvin Gaye nu funcționează pentru melodia „Thinking Out Loud”.

Potrivit muzicianului britanic, melodia „Thinking Out Loud” ar fi fost compusă în 2014, împreună cu Amy Wadge, o prietenă din adolescență.

„Thinking Out Loud” s-a clasat pe locul 2 în topul Billboard Hot 100 și a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun cântec al anului în 2016.

Cele două melodii pot fi ascultate aici:



Sursa foto: Facebook / Ed Sheeran

Radio România Brașov FM