Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exercițiu ISU la Sala Sporturilor din Brașov

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 10.40
Sursa foto/video: Radio România Brașov
Sursa foto/video: Radio România Brașov

Un nou exercițiu al pompierilor din seria finanțată cu fonduri norvgiene s-a derulat joi dimineața, la Sala Sporturilor din Brașov.

Potrivit scenariului, un incendiu a avut loc la complexul sportiv și a surprins cel puțin 10 persoane în clădire.

Pompierii au găsit un cadavru și au încercat să salveze și să evacueze toate persoanele surprinse de flăcări în interiorul Sălii Sporturilor.

„Verificăm modul de conducere și organizare a intervenției la locul intervenției de către personalul din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară trei serii de pregătire pentru conducerea intervențiilor în situații de urgență, în acest an, prima serie fiind la Brașov, desfășurată în perioada 4 – 15 martie”, a explicat colonel Cristian Buhăianu, prim adjunct al ISU Mureș.



Pentru că în Franța se practică de mai mulți ani un stil de pregătire interactiv, în care scenariul după care se desfășoară exercițiul poate fi schimbat din mers, în funcție de cât de simplu sau complicat pare pentru cei implicați, România a preluat acest model care a dat rezultate foarte bune.

„Legislația la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost modificată, fiind preluat modelul francez și, prin aceste serii de pregătire, se încearcă implementarea acestei legislații, omogenizarea acțiunilor de intervenție și modul de desfășurare a acestora, iar atunci când situațiile impun, interacțiunea personalului din mai multe județe”, a adăugat colonel Cristian Buhăianu.

Exercițiile au, de fiecare dată, mai multe obiective. Între acestea se numără felul în care acționează echipele de salvatori, dar și modul de colaborare între diversele unități din MAI implicate într-un anumit tip de exercițiu.

Sorin Țîrcă