Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lansare de carte Gopo la Dracula Film Festival

Publicat: duminică, 29 Octombrie 2023 , ora 13.02
Sursa foto: Facebook / Dracula Film Festival
Sursa foto: Facebook / Dracula Film Festival

"Gopo în 100 de pagini de bandă desenată" și "Gopo în 100 de amintiri" sunt cele două volume care au fost lansate și la Brașov, sâmbătă seara, în cadrul Dracula Film Festival ediția a XI-a.

Cărțile au fost prezentate de nepoata celebrului cineast și președinta Fundației Gopo, Anca Moscu:

"Prin aceste două volume am vrut readuc zâmbetele pe buzele tinerilor și ale celor mai puțini tineri prin benzile desenate pe care le-a creat aici, în țară, în volumul <<Gopo 100 de pagini de bandă desenată>>, iar al doilea volum care a ieșit acum, <<Gopo în 100 de amintiri>>, conține fotografii din arhiva familiei, gânduri frumoase ale celor care au lucrat cu el, care l-au cunoscut".

Alături de ea s-a aflat și criticul de film Irina Margareta Nistor, care a evocat figura reputatului regizor. De altfel, ea are astfel de prezentări și în fața tinerei generații, fiind invitată în cadrul "Școlii altfel":

"De obicei, când duc, indiferent de vârstă, sunt de clasa I sau de clasa a XII-a, în mod sigur, am le spun cine e Gopo, ce înseamnă, scurtă istorie, ce înseamnă pandorul și cum se desenează omulețul și de aici pornește mai departe, spre Maria Mirabela și spre geniul lui extraordinar. Dar asta e o chestie personală, pentru așa am decis în felul ăsta poți îi prinzi, să îi interesezi".

Dracula Film Festival îl omagiază pe importantul cineast, de la a cărui naștere s-au împlinit 100 de ani, propunând, la Cinema Modern, trei filme cu semnătura sa, începând de la ora 15.00. Peliculele vor fi prezentate de Irina Margareta Nistor. Accesul este gratuit.
Adina Chirvasă