ACUM:
7.00
Bună dimineața Transilvania
Urmează:
8.00
Radiojurnal
Apoi:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maestrul Ilarion Ionescu-Galați revine la Filarmonica Brașov, într-un concert aniversar

Publicat: luni, 20 Noiembrie 2023 , ora 14.04
FOTO: Facebook / Filarmonica Brașov
FOTO: Facebook / Filarmonica Brașov

Maestrul Ilarion Ionescu-Galați revine la Filarmonica Brașov, unde va dirija, joi, concertul care îi va avea ca soliști pe fiul său, violonistul Florin Ionescu-Galați și pe pianistul Horia Mihail.

Va fi un eveniment aniversar, care marchează 60 de ani de când maestrul a dirijat la Brașov, dar și venerabila vârstă de 86 de ani pe care a împlinit-o Ilarion Ionescu Galați, cel cunoscut și sub numele de „dirijorul pictor” sau „omul-orchestră”.

De orchestra Filarmonicii mă leagă toată cariera mea și le sunt dator cu cariera mea, la fel cum și ei sunt datori cu performanța pe care orchesta a reușit o facă de la începutul carierei mele și a ei, până acum. Conceptul de aniversare care este acum include o uvertură superbă de Wagner, una din cele două uverturi de operă comică, zicem așa, pe care le-a scris Wagner. O să mai avem în program un dublu concert pentru vioară, pian și orchestră de J. Haydn și Simfonia 1 de Brahms, care este o lucrare de largă popularitate și mare suprafață muzicală”, a declarat maestrul Ilarion Ionescu-Galați.

Biletele la acest concert sunt aproape epuizate, ultimele locuri fiind disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online, pe bilet.ro.

Adina CHIRVASĂ