ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai mulți medici UPU care și-au dat demisia din contractele de gărzi suplimentare au revenit asupra deciziei

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 16.34
Sursa foto: arhivă / CJ Brașov
Sursa foto: arhivă / CJ Brașov
Mâine expiră preavizul în urma demisiilor celor 21 de medici din Unitatea de Primiri Urgențe Brașov care au denunțat contractele de gărzi suplimentare, nemulțumiți că li s-au redus veniturile  pentru prestarea acestor servicii.

Între timp, o parte dintre ei a renunțat la acțiunea de protest, potrivit coordonatorului UPU SMURD Brașov, dr. Romeo Boancă:

„Până în acest moment, din cei 21 de colegi care și-au exprimat dorința de a renunța la gărzi, șapte și-au retras demisia, rămânând ca ceilalți 14 să ne dea un răspuns în cursul zilei de azi sau zilei de mâine, legat de decizia pe care o vor lua. Am făcut programul până la sfârșitul lunii, pentru a asigura asistența medicală, urmând ca să facem și programul pe luna viitoare, în funcție de decizia colegilor”
.

Mai mult, sunt medici specializați pe urgențe care și-au exprimat dorința de a încheia astfel de contracte de colaborare cu serviciul din Brașov.

“Avem și cereri din exterior, deja. Avem vreo două cereri de persoane care au auzit că este nevoie de oameni și s-au angajat pe partea de contracte cu timp parțial în UPU. Urgența reprezintă necesitatea de a acorda asistență medicală imediată: ai un preinfarct, un atac, un AVC, ceva grav, un politraumatism. Conform procedurilor și interne, dar și la nivel național, în 1-2min se face un triaj, se merge pe codul galben sau roșu. Acelea întotdeauna vor avea prioritate în alocarea persoanelor și resurselor”, a explicat managerul Spitalului Clinic de Urgență Brașov, Emil Mailat.

Pacienții cu probleme de sănătate care ar putea fi rezolvate prin vizite la medicul de familie și care la triajul UPU nu vor fi încadrate la categoria de cod roșu sau galben pot aștepta ore bune până să fie consultați.
Camelia Vlad