Știri din muzică Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O brașoveancă a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Național de Muzică ”Glasul Valahiei”

Publicat: luni, 10 Aprilie 2023 , ora 14.35
Sursa foto: Facebook / Andreea Cristea
Sursa foto: Facebook / Andreea Cristea

Timp de 3 zile, în perioada 7-9 martie, Târgoviște a devenit capitala muzicii. Acolo, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală "Glasul Valahiei".

Sute de concurenți din 20 de județe ale țării au prezentat pe scena Amfiteatrului ”George Enescu” al Liceului de Arte Bălașa Doamna” Târgoviște peste 300 de momente artistice. Toate au fost notate de jurii de specialitate ale căror președinte a fost nimeni alta decât prof. univ. dr. Felicia Filip, Director al Operei Comice de Copii din București.

"Un număr extraordinar de mare de concurenți care, de la o ediție la alta, crește, iar calitatea este surprinzătoare de fiecare dată încât te întrebi cât de buni pot să mai fie acești copii? Da, în țara asta, locul ăsta, pământul ăsta minunat dă tot timpul talente. Părinții, profesorii, toți cei care au contribuit la realizarea acestui festival până la ediția a III-a trebuie să fie mândri", ne-a spus președintele juriului.

Concurenții s-au întrecut în cadrul a 4 secțiuni principale, muzică instrumentală, muzică populară vocală, muzică pop românească și muzică pop internațională. A existat, de asemenea, și secțiunea specială "Remember Artist". Fiecare dintre acestea a avut câte un câștigător al Marelui Trofeu, toate cele 5 intrând în jurizarea finală pentru Marele Trofeu al Festivalului.

La final, cea mai râvnită distincție a plecat, în premieră, la poalele Tâmpei. Brașoveanca Andreea Cristea a fost desemnată marea câștigătoare a Festivalului Național Glasul Valahiei, ediția a III-a, obținând o linie 10 la secțiunea Muzică pop românească. Andreea studiază canto încă de la o vârsta fragedă atât la Școala de Arte și Meserii "Tiberiu Brediceanu" din Brașov, cât și la Clubul de Arte "Find Music Brașov". Talentata brașoveancă are în palmares mai multe trofee obținute la festivaluri importante din țară.

De altfel, festivalul este organizat de brașovenii de la Centrul Cultural Artist pentru Artă din Zărnești, Dragoș Popa și Andrei Coman, lăudați de toată lumea pentru organizarea impecabilă.

"Spectaculoasă din toate punctele de vedere a fost această ediție. Am avut un număr record de concurenți la Glasul Valahiei. Se vede că au venit concurenți din toate colțurile țării foarte experimentați. Nivelul a fost destul de sus, iar deliberarea a fost destul de greu de făcut anul acesta. Noi temele ni le facem de acasă și încercăm să respectăm fiecare minutaj în parte", ne-a spus directorul artistic al festivalului, Andrei Coman.

 


 

Bianca Bucă