Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Procurorii oferă detalii din ancheta în care un minor a tâlhărit un brașovean căruia a vrut să-i fure mașina

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 21.50
Foto: Arhivă Radio România
Foto: Arhivă Radio România

Parchetul Judecătoriei Brașov a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la tâlhărie calificată. Situația de fapt cu privire la care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale este următoarea:

La data de 13.03.2024, în jurul orei 18:15, o persoană de sex masculin în vârstă de 17 ani a acostat o persoană de sex masculin imediat după care și-a parcat autoturismul în zona Răcădău – Spitalul Județean din municipiul Brașov. Pentru a obține cheile autoturismului, minorul a amenințat-o pe victimă cu maceta pe care o avea asupra sa și a reușit să pătrundă în autoturism, însă persoana vătămată l-a tras in exterior, ambele persoane căzând la sol. În cadrul acestui conflict, persoanei vătămate i-au fost provocate leziuni prin tăiere asupra degetelor de la mâna stângă, precum și asupra hainelor pe care le purta. Văzând că nu reușește ceea ce și-a propus, minorul a fugit de la fața locului, fiind ulterior prins de către organele legii.

Persoana în cauză a fost reținută la data de 13 martie 2024, iar la data de 14 martie 2024 a fost propusă pentru arestare preventivă la Judecătoria Brașov.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatul pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Biroul de Investigații Criminale. Coordonarea și supravegherea activităților de urmărire penală au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.

Citește și: 

Tânăr de 17 ani, reținut după tentativa de tâlhărie de miercuri seară 

Radio România Brașov