Știri din muzică Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a stins pianista Ioana Maria Lupașcu

Publicat: joi, 31 August 2023 , ora 11.11
Sursa foto: ioanalupascu.ro
Sursa foto: ioanalupascu.ro
Pianista Ioana Maria Lupașcu s-a stins la aproape 46 de ani.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de colegii artistei, de la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești:

„Cu sufletele îndurerate vă anunțăm că prietena și colega noastră, Ioana Maria Lupașcu, a plecat dintre noi. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții. Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur”.

Pianista Ioana Maria Lupașcu s-a născut pe 19 septembrie 1977 la Brăila.

A început să studieze pianul la vârsta de 4 ani.

A absolvit în anul 2000 Conservatorul din București.

Pentru o scurtă perioadă a studiat la Conservatorul din Lausanne, iar apoi devine eleva maestrului Lazar Berman în Italia, la Accademia Europea di Musica.

În anul 2005 se întoarce în România, iar în 2007 devine solistă concertistă a Filarmonicii ''Paul Constantinescu'' din Ploiești.

Ioana Maria Lupașcu a fost câștigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri de pian naționale și internaționale, prezentă pe scene din Italia, România, Elveția, Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania sau Germania.

În 2007 a lansat CD-ul ''Live Piano Solo'', urmat de ''Piano Recital'' în 2009. În 2011 interpretează coloana sonoră a documentarului de televiziune ''O lacrimă de... celuloid...''.

Mai multe informații aflați pe blogul ioanalupascu.ro.

Înmormântarea artistei va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, în București.







Radio România Brașov FM