Știri din muzică Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Simply the best, Tina Turner a plecat dintre noi

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 21.52
Sursa foto: Facebook / Tina Turner
Sursa foto: Facebook / Tina Turner

Rămâne legenda, o carieră impresionantă, o moștenire muzicală incredibilă și un amintirea unui adevărat star. Tina Turner a plecat dintre noi.

"Cu mare regret anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner. Cu muzica sa și pasiunea sa pentru viață, a cucerit milioane de fani din întreaga lume și a inspirat starurile zilelor noastre. Astăzi, ne luăm rămas bun de la o prietenă dragă care ne lasă toată munca sa impresionantă: muzica ei. Toată compasiunea noastră se îndreaptă către familia sa. Tina, ne va fi dor de tine draga noastră", acesta este anunțul oficial postat de reprezentanții Reginei Rock'n Roll-ului.

Tina Turner, născută Anna Mae Bullock pe 26 noiembrie 1939 în Tennessee, SUA a fost o cântăreață, actriță, scriitoare și compozitoare pop-rock americană. Supranumită drept "Regina Rock and roll-ului", Tina Turner a inspirat generații întregi de artiști, fiind renumită pentru tonusul, longevitatea și prezența sa scenică. Având peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Tina Turner este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii.

A câștigat 12 premii Grammy și a fost prima femeie și primul artist de culoare ajuns pe coperta revistei Rolling Stone care a clasat-o pe în topul celor mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor.

Marea artistă a decedat la vârstea de 83 de ani în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

Bianca Bucă