Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taxe de școlarizare majorate la Universitatea Transilvania

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 11.56
Taxele de școlarizare pentru următorul an universitar vor crește cu aproximativ 6%, la Universitatea Transilvania. Acestea sunt stabilite anual și sunt aprobate de către Senatul Universității, la propunerea Consiliului de Administrație. 

„Consiliul de administrație a aprobat și a propus Senatului mărirea taxelor sub nivelul inflației, pentru că actuala lege a învățământului superior legea 199/2023 menționează că nu pot fi mărite taxele pe parcursul unui ciclu de studiu cu mai mult de nivelul inflației. Și noi am stabilit să vă dau un exemplu de la 3500 la 3.700 lei, pentru că majoritatea taxelor de studii la Universitatea Transilvania din Brașov erau de 3.500 lei. Deci, taxele sunt majorate cu mai puțin de 6%, sub nivelul inflației de anul trecut”, a declarat rectorul Universității Transilvania Brașov, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

Cele mai mari taxe de studii sunt în prezent la Facultatea de Medicină – 7.000 de lei pe an, respectiv Muzică, 5.500 de lei pe an. Și acestea vor fi majorate. În privința taxelor de cazare pentru studenții de la cămin nu a fost făcută nicio modificare.
Adina CHIRVASĂ