Vocea de radio Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”VOCEA DE RADIO”. Otilia Scriminț, născută în Sarajevo, artistă în Brașov

Publicat: joi, 11 Mai 2023 , ora 22.34
Sursa foto: Radio România Brașov FM / Arhiva personală concurent
Sursa foto: Radio România Brașov FM / Arhiva personală concurent
Fire de artist, sensibilă, dar cu forță în glas, următoarea noastră finalistă "Vocea de Radio" și-a început parcursul în viață inedit încă din prima clipă, fiind născută în Sarajevo, Bosnia-Herțegovina.

Otilia Scriminț în vârstă de 16 ani studiază muzica la Școala Populară de Arte Brașov alături de profesoara sa de canto Gabriela Hazarian, însă este pasionată și de modelling, având în palamares mai multe ședințe foto pentru reviste de profil sau diferiți designeri, dar și prezentări de modă.

Crescută în spirit artistic, părinții săi fiind cunoscuții balerini ai Operei Brașov, Alexandra și Adrian Scriminț, Otilia iubește muzica și spune că o ajută să își exprime emoțiile.

"Nu aș putea trăi fără muzică. Atunci când cânt simt că le transmit oamenilor sentimentele mele, emoții prin ceea ce cânt, mă simt specială, mai ales când vin oamenii la mine și îmi spun că i-am emoționat. De multe multe ori mi se întâmplă", ne-a mărturisit finalista "Vocea de Radio".

Cântăreața ei preferată este Melanie Martinez, deoarece îi admiră originalitatea, ideile și se regăsește în versurile pieselor sale, însă, încă din copilărie, îi place și Ariana Grande. Pe lista preferințelor sale muzicale se înscrie și Marina and the diamonds.

Cât despre premii, participanta noastră a reușit să facă performanță atât în muzica ușoară, cât și în cea clasică și cea corală.

"De când am început să cânt am tot participat pe la concursuri. Am luat de la mențiuni la trofee sau nu am luat nimic, dar nu m-am descurajat, am muncit mai mult. Unul dintre cele mai importante premii a fost Placheta Mastercalss-ului organizat de Școala Populară de Artă Brașov, eveniment la care am crescut, participând an de an. Un alt premiu foarte important în noua mea carieră a fost Locul II la Festivalul Național <<Crai Nou>>, secțiunea canto clasic, având-o ca președintă de juriu pe Felicia Filip, eu fiind și elevă a Liceului de Muzică <<Tudor Ciortea>> din Brașov. Am primit la unul dintre concursurile de muzică ușoară și Trofeul președintelui juriului, Adrian Romcescu. La fel de important, pentru mine, este și Locul II pe țară la Olimpiada Națională Corală de la Tulcea, alături de Corul Transilvania al Liceului de Muzică", ne-a spus concurenta.

Otilia Scriminț va intra în competiția "Vocea de Radio" duminică, 14 Mai.

Bianca Bucă