Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

EXCLUSIV. Mariea Crâșmaru, recordemena mondială pentru cea mai mare distanță parcursă pe jos: 300.000 km

Publicat: vineri, 8 Martie 2019 , ora 13.28

După ce a parcurs pe jos peste 300.000 de kilometri, a urcat la înălțimi de peste 6.000 de metri și a atins la propriu cei doi Poli ai Pământului, iar toate acestea doar cu 600 de dolari în buzunar, putem spune cu certitudine că pentru Mariea Crâșmaru lumea nu mai are limite. În anul 2000, performanța sa a fost înregistrată în Cartea Recordurilor pentru “cea mai lungă călătorie efectuată de un om pe jos”, dar și pentru “cel mai lung pașaport din lume”, care însumează 154 de pagini și o lungime de 19 metri. 

Aventura temerarei Mariea Crâșmaru a început chiar în luna martie cu 22 de ani în urmă, mai exact pe 18 martie 1997, pentru ca după aproape 3 ani și jumătate să finalizeze călătoria sa prin 120 de țări de pe cele șapte continente, la care s-a adăugat și o parte din Oceania. A suportat temperaturi de -38 de grade în Antarctica, dar și de +60 de grade în Emiratele Arabe, a învățat să danseze tango chiar pe vestita stradă Caminito din Argentina și a înfipt stegul României confecționat din propriile haine în Polul Sud. Pe parcursul întregii sale călătorii a luat contact cu diferite culturi și populații, strângând o impresionantă colecție de suveniruri, obiecte tradiționale, pietre, pâmânt de prin locurile pe unde a trecut, dar și peste 20.000 de poze. Deși este născută într-un sat din județul Vaslui, am putea spune că Brașovul a adoptat-o, viața ei desfășurându-se pentru o bună perioadă de timp la poalele Tâmpei. Și-a sacrificat tot ce avea pentru călătoria vieții ei, cu promisiunea autorităților de atunci că va fi recompensată la întoarcere, însă Mariea Crâșmaru, cel mai mare călător al lumii, a luat calea străinătății la fel ca mulți alți români, dar în curând, va reveni în țară pentru a-și îndeplini un alt mare vis – lansarea primei sale cărți.

Mariea Crâșmaru a plecat pentru prima oară într-o călătorie în 1988 când a realizat o premieră feminină solitară la nivel național printr-un Tur al României pe jos, în 114 zile. Doi ani mai târziu își trecea în palmares o premieră feminină solitară pe plan european, parcurgând 7 țări cu autostopul. Însă, Mariea Crâșmaru rămâne pentru toți românii – Cea mai mare călătoare a lumii.

Acum Mariea Crâșmaru își desfășoară activitatea în Germania și de acolo a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radio România Brașov FM 93,3. Acesta va putea fi ascultat integral în cadrul emisiunii "Weekend împreună"  de sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 9.00.

Bianca Bucă