ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 900 de întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate din Brașov s-au trezit radiate din Registrul Comerțului

Publicat: joi, 28 Martie 2019 , ora 11.43
Sursa SRR
Sursa SRR
Alina Groșanu, șef departament juridic din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov

Peste 900 de întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate, din Brașov, s-au trezit radiate din oficiu, din Registrul Comerțului, din data de 19 martie.

Asta pentru că PFA-urile trebuiau să-și reducă la 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN, iar Intreprinderile individuale trebuiau să-și reduca la 10 clase de activitate. Aceste obligații erau prevăzute de o lege în vigoare din 2016, care a dat doi ani termen acestor firme să se conformeze.

Termenul s-a încheiat în 17 ianuarie 2019, iar de atunci, până în 17 martie 2019, la sediul Registrului și pe site-uri au fost publicate listele cu cei care erau în această situație. Însă, nu toți au văzut aceste informări, astfel că s-au văzut puși în fața faptului împlinit. 

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie îi sfătuiesc pe toți cei cu întreprinderi individuale și PFA-uri să verifice fie la Registrul Comerțului, fie la CCI dacă s-ar putea afla în această situație.

Și reprezentanții Camerei de Comerț așteaptă acum mai multe soluții și de la nivel național.

Adina Chirvasă