ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 500 de hectare de pădure, din proprietatea orașului Codlea, vor fi conservate pe termen lung

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2019 , ora 13.45
Sursa SRR
Sursa SRR
Dan Ionescu, coordonatorul Societății Române de Ornitologie, Filiala Brașov

Peste 500 de hectare de pădure, din proprietatea orașului Codlea, parte a Sitului Natura 2000 Dumbrăvița-Rotbav-Măgura Codlei, vor fi conservate pe termen lung. În acest sens, a fost emisă o hotărâre de Consiliul Local.

Aceste păduri, care au caracterul natural păstrat foarte bine, se află pe abruptul Măgurii, pe pante stâncoase de peste 45 grade. Sunt adevărate laboratoare vii, mostre din codrii străvechi.

Pe 200 de hectare de pădure, tăierile vor fi unele progresive, astfel încât, în 20 de ani, pădurea va fi una cu totul tânără. Pe alte 300 de hectare de pădure virgină, acum, vor avea loc doar tăieri de igienă.

Decizia conservării pe termen lung a fost luată pentru că ornitologii și silvicutorii susțin conservarea biodiversității și menținerea pe termen lung a pădurilor cu valoare biologică.

Saviana Russu