ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rețeliștii care vor face lucrări în municipiu vor trebui să plătească, înainte, refacerea străzilor sau trotuarelor

Publicat: miercuri, 22 Mai 2019 , ora 14.01
Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Brașov.

Rețeliștii care vor face săpături în municipiu vor trebui să plătească, înainte de a intra pe domeniul public, refacerea străzilor sau trotuarelor, către municipalitate.

Taxele speciale pe care companiile trebuie să le plătească variază în funcție de tipul de refacere.

Taxa va fi percepută la metrul liniar, însă nu se vor mai pune doar mici petece, cum se făcea până acum, ci se va reface o suprafață mai mare de carosabil, astfel încât asfaltul să nu se mai degradeze.

Lucrările vor fi executate de către firmele de specialitate care au contracte pentru lucrările de reparații și întreținere străzi cu Primăria Brașov. De altfel, marți, primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a avut o întâlnire cu constructorii în acest sens.

Taxa specială de refacere a trotuarelor va varia între 64 lei metrul liniar și va ajunge la 237 lei metrul linear, cea mai mică fiind pentru refacerea trotuarelor.

Companiile deținătoare de rețele care nu se vor conforma acestor prevederi, riscă o serie de amenzi, ce pot ajunge chiar și la 6.000 de lei.

Taxele sunt prevăzute în Hotărârea de consiliu local, aprobată de aleșii locali în luna martie.

Adina Chirvasă