ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bani pentru proiecte culturale la Brașov

Publicat: marți, 28 Mai 2019 , ora 8.26

25 de asociații și ONG-uri au depus proiecte pentru a primi bani de la Primăria municipiului Brașov pentru organizarea evenimentelor culturale, în acest an. Termenul limită de depunere a proiectelor cu cofinanțare de la Primărie a fost vineri, iar suma solicitată până acum acoperă întregul buget pus la dispoziție de municipalitate, respectiv 2 milioane de lei. Dosarele vor intra în perioada următoare în evaluare și se va stabili cine va primi banii.

„Cele 25 de solicitări vizează proiecte importante pentru Brașov, proiecte care au mai fost desfășurate, dar și proiecte ce vor fi la prima ediție. În maxim trei zile, ne propunem să încheiem procedurile de eligibilitate și în 14 zile - procedura de evaluare. Suma solicitată însumată pentru cele 25 de solicitări poate fi acoperită din bugetul pe care îl avem alocat”, a declarat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel.

Dacă, după evaluare, vor mai rămâne bani disponibili, va fi organizată o nouă sesiune de depunere a proiectelor culturale. Anul trecut, 19 proiecte culturale au primit bani de la primărie, din cele 42 de solicitări de finanțare. Valoarea finanțării nerambursabile acordate a fost de aproape 1,5 milioane lei.

Adina Chirvasă