ACUM:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 2200 de solicitări pentru a rămâne în căminele studențești, în vacanța de vară

Publicat: vineri, 19 Iulie 2019 , ora 15.59
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Șapte cămine, 5 din Complexul Colină și 2 din Complexul Memorandumului, rămân deschise, pe perioada verii, pentru studenții care lucrează, dar și pentru alte categorii de studenți, care au solicitat acest lucru.

În total, au fost peste 2200 de cereri, un număr de aproape 6 ori mai mare față de anul 2012, de exemplu, când erau aproximativ 400 de solicitări pentru cazare pe timpul verii, din partea studenților.

Dintre cei care rămân peste vară, peste 1000 sunt studenți ai Universității care lucrează sau au stagii de pregătire obligatorii și care rămân toată vara în cămine. Tot aici intră și categoria studenților din plasament, precum și studenții străini ai Universității. Dar, mai sunt și solicitări pe termene scurte, ale asociații studențești sau culturale cu care instituția de învățământ superior are parteneriate, după cum a precizat prof.ing.dr. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economic și sociocultural, din cadrul Universității Transilvania Brașov.

Studenții care rămân toată vara în cămine plătesc taxa de cămin întreagă, indiferent dacă sunt sau nu bugetați. Mai exact, plătesc, în funcție de cămin, între 345 și 375 de lei. Cel mai scump cămin este 16, de pe Colină. Tot în perioada verii, vor fi făcute și reparațiile curente în cămine, precum și igienizările. 

O mică parte dintre studenți vor trebui efectiv să se mute într-o altă cameră în acest interval pentru a putea elibera camerele unde vor fi făcute reparațiile curente.

Universitatea Transilvania are peste 4200 de locuri de cazare pentru studenții din afara Brașovului, în Memorandumului și pe Colină.

La sfârșitul lunii septembrie va începe cazarea studenților pentru noul an universitar 2019 – 2020.

Adina Chirvasă