Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nou regulament de salubrizare. Și operatorii, și cetățenii vor fi obligați să colecteze separat. Se implementează sistemul „plătește cât arunci“

Publicat: marți, 27 August 2019 , ora 17.42
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
George Scripcaru, Primarul Brasovului

Consiliul Local va decide, în ședința de vineri, asupra unui proiect de hotărâre privind un nou regulament de salubrizare, necesar odată cu intrarea în vigoare a Legii care introduce obligații noi în activitatea de gestionare a deșeurilor.

Potrivit noilor reglementări legislative, este obligatorie implementarea unui sistem de colectare și transport separat al deșeurilor din ambalaje provenite de la persoane fizice și juridice, iar noul regulament stabilește clar acest lucru, atât la nivelul operatorilor de salubrizare, cât și la nivelul beneficiarilor serviciului.

În paralel, municipalitatea continuă procedura de achiziție a eco-insulelor inteligente, pe modelul celor deja amplasate în Răcădău și Scriitorilor, care permit doar utilizatorilor care au saci de gunoi cu coduri de bare să depună deșeuri, sortate pe categorii, și au tehnologia de a identifica nu numai utilizatorul, ci și tipul de deșeu și cantitatea depusă.

Pentru achiziție a fost prevăzută suma de 1,4 milioane de lei, din care municipalitatea speră să poată cumpăra 12 - 15 eco-insule.

Nucu Jalea