ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul este pe locul II, la nivel național, la capitolul sosiri turistice

Publicat: vineri, 13 Septembrie 2019 , ora 13.58
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Brașovul este pe locul II, la nivel național, după primele 7 luni ale acestui an, la capitolul sosiri turistice, după municipiul București.

Totuși, în aceeași perioadă, se poziționează pe locul III, la nivelul țării, la capitolul înnoptari, după București și Constanța.

Pe de altă parte, județul nostru ocupă locul I, în cadrul Regiunii Centru în clasamentul județelor, cu ponderea de 38,7%, urmat de Mureș, Sibiu și Covasna.

În luna iulie, turiștii români veniți în județ, au reprezentat 83,4% din numărul total de sosiri.

Conform datelor statistice ale Direcției Județene de Statistică Brașov, numărul turiștilor români a crescut cu 4,8% comparativ cu luna iulie 2018, în timp ce numărul turiștilor străini a scazut cu 17,8%.

Dintre turiștii străini care sau cazat în județul Brașov, 70,6% sunt din Europa, 19,6% sunt din Asia, 6,9% sunt din America de Nord și 2,9% sunt din alte zone sau din țări nespecificate.

Totuși, înnoptările au fost în creștere cu 2,5% față de luna iulie 2018.

În Regiunea Centru, în luna iulie 2019, județul Brașov ocupa locul I, atât la sosiri, cât și la înnoptări.

Bianca Bucă