ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Viitorul centru cultural al copiilor, din fostul Cinema Modern, inaugurat în luna decembrie

Publicat: luni, 7 Octombrie 2019 , ora 15.13
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

Viitorul centru cultural al copiilor, din fostul Cinema Modern, ar putea fi deschis în luna decembrie. Așa vrea municipalitatea, care finanțează lucrările de reabilitare și transformare a spațiului, pornite la începutul acestui an. 

Potrivit constructorului, până acum, aproape 90% din lucrare a fost executată.

Practic, întregul spațiu a fost regândit. Vor fi două săli, una mică, de peste aproximativ 100 de locuri, iar sala mare va avea aproximativ 200 de locuri. Aici vor putea fi făcute și proiecții de filme, dar spațiul este gândit să găzduiască evenimente culturale pentru copii.

Mai mult, aici ar urma să aibă loc și spectacole pregătite de cei de la Teatrul Arlechino, care, însă, rămân în spațiul de la Centrul Cultural Reduta.

Într-o altă sală, la fostul Cinema Modern, sunt  amenajate vestiarele pentru copii. 

Investiția este finanțată de la bugetul local și se ridică la aproape 5 milioane de lei.

Reabilitarea fostului Cinema Modern face parte dintr-un proiect mai amplu al municipalității de readucere a fostelor cinematografe în viața culturală a orașului, alături de fostele cinematografe Patria, Astra și Popular.

Adina Chirvasă