Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima intersecție semaforizată inteligent din Brașov, la Universal

Publicat: miercuri, 27 Noiembrie 2019 , ora 12.18
Sursa foto bucurestifm.ro
Sursa foto bucurestifm.ro

Prima intersecție „smart” din oraș funcționează la Universal.

Este, în fapt, o soluție de „trafic adaptativ local”, implementată intersecția dintre B-dul Eroilor și străzile Nicolae Bălcescu și Constantin Dobrogeanu Gherea, cu scopul de a eficientiza circulația și a reduce timpii morți la semafoare.

Practic, în intersecție au fost montați trei detectori video care monitorizează fluxul auto pe fiecare dintre cele trei brațe ale intersecției. Dacă sunt prea multe mașini, sistemul modifică în timp real timpii de verde pentru fiecare dintre fazele semaforului, astfel încât circulația să se desfășoare cât mai eficient.

Totul fără intervenție umană. Senzorii funcționează în orice condiții meteo. Potrivit reprezentanților municipalității brașovene, „acest tip de soluție va face parte și din viitorul proiect de management de trafic pe care Primăria l-a depus spre finanțare prin Planul Operațional Regional”.

Proiectul urmează să fie semnat.

Adina Chirvasă