ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 500 de pachete cu produse de igienă, pentru brașovenii nevoiași

Publicat: joi, 16 Ianuarie 2020 , ora 10.37
Sursa foto radioiasi.ro
Sursa foto radioiasi.ro

Aproape 500 de pachete cu produse de igienă, venite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european, vor fi distribuite, până în luna martie, la Brașov. Distribuirea lor a început încă de luni, iar persoanele contactate deja, sunt așteptate la sediul Direcției de Asistență Socială, din Brașov, zilnic, între orele 8.00 – 12.00.

Principalii beneficiari ai acestor pachete sunt persoanele care primesc ajutor social. Este vorba de titulari. Încă se discută la Ministerul Fondurilor Europene dacă și familiile acestora pot beneficia de aceste pachete, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

De asemenea, vor primi pachete și beneficiarii alocației de sprijin, familii monoparentale sau cu venituri foarte mici, de sub 500 de lei pe membru de familie. În aceste cazuri, beneficiază de aceste pachete atât titularii, cât și ceilalți membri ai familiei.

Dacă la Ministerul Fondurilor Europene se va decide că și membrii familiilor care primesc venitul minim garantat pot primi aceste pachete, municipalitatea așteaptă și suplimentarea numărului acesta.

În pachetele de la Uniunea Europeană sunt 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți, un săpun lichid, un șampon pentru copii, un șampon pentru adulți, un detergent pentru rufe colorate și un detergent pentru rufe albe. 

Adina Chirvasă