Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Schimbări la înscrierea în clasa pregătitoare

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 16.23
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Părinții nu își vor mai putea înscrie copiii în clasa pregătitoare la o anumită învățătoare. Este principala modificare adusă de metodologia înscrierii copiilor la școală în următorul an școlar.

Documentul a fost pus în dezbatere publică, astăzi, de către Ministerul Educației.

O idee bună, dar rămâne problema flotanților, cred șefii învățământului brașovean. Adică a acelor părinți care își fac buletinul pe o altă adresă pentru a putea avea acces la o școală dorită. Asta pentru că unitatea de învățământ este obligată să asigure locul copiilor din circumscripție.

"Aceste modificări categoric sunt necesare pentru că acea condiționare legată de domiciliul copiilor, (știți foarte bine că unitățile școlare în cea mai mare parte a lor au arondate niște circumscripții, niște străzi și număr de blocuri), a generat o migrație a copiilor din zonele limitrofe ale Brașovului, în Brașov și a aglomerat peste măsură spațiile școlare și unitățile școlare", a declarat prof. Ariana Bucur, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

La nivelul județului Brașov, pentru următorul an școlar au fost proiectate aproximativ 240 de clase pregătitoare, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar dau asigurări că toți copiii de 6 ani vor avea un loc asigurat.

Draftul de metodologie poate fi consultat pe site-ul ministerului, la adresa edu.ro. Cei care au propuneri sau observații, le pot face până în 14 februarie. Dacă proiectul va fi aprobat în această formulă, înscrierile la clasa pregătitoare vor începe din data de 4 martie.

Adina Chirvasă