ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalele brașovene iau măsuri suplimentare de siguranță

Publicat: vineri, 28 Februarie 2020 , ora 12.24
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Din cauza gripei, dar și a informațiilor legate de coronavirus, unitățile sanitare din județ au decis să limiteze accesul vizitatorilor și al celor care îi însoțesc pe pacienți la Unitatea de Primiri Urgențe.

"Aparținători care nu pot să rămână cu pacientul sau nu vor, vor lăsa un număr de contact și vor fi informați telefonic despre starea de sănătate. În contextul epidemiologic actual, la intrarea în urgență, pe lângă triajul obișnuit pe care îl facem, vom încerca să obținem date suplimentare legate de posibilitatea contactului cu persoane suspecte de infecție cu COVID 19 și anume febră, fenomene respiratorii, călătorii.", a precizat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Brașov.

Specialiștii îi îndeamnă pe brașoveni să trateze cu calm afecțiunile respiratorii și să nu intre în panică. Recomandările vin în contextul în care în ultima perioadă, la Urgențe se prezintă, zilnic, zeci de brașoveni care au doar simptome de răceală:

"Rugăm pacienții cu viroze respiratorii ușoare să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanență, ca să evităm supraaglomerarea din unitatea de primiri urgențe.", a adăugat Marius Leonte.

Radio România Brașov FM